2024. április 29. - Péter

Újabb doppingbotrány

Két évig nem versenyezhet Rogerio Karfunkelstein brazil úszó, akit az után tiltottak el, hogy anabolikahasználaton érték. A szteroidok közé tartozó sztanozolollal bukott meg decemberben, az országos bajnokságon - közölte most a brazil sportági szövetség.
2008. január 31. csütörtök 11:10 - Hírextra
A 31 éves úszó, aki a számára 50 m mellen harmadik helyezést eredményező ominózus viadal után bejelentette visszavonulását, utóbb arra hivatkozott: tesztje annak a gyógyszernek a következményeként lett pozitív, amelyet súlyos térdsérülésére szedett.

Egy hónapon belül ő a második brazil úszó, akit doppingvétség miatt elmarasztaltak. Rebeca Gusmao, akit hazájában a sportág legjobbjaként tartottak számon a nők között, a júliusi, riói Pánamerikai Játékokat megelőző vizsgálaton akadt fenn: mintája elemzésekor kimutatták, hogy tesztoszteronnal segített fokozni teljesítményét. A tiltott szer igénybe vétele miatt vissza kellett adnia a Rio de Janeiróban szerzett mind a négy érmét, benne két aranyat, versenyzési jogát azonnal felfüggesztették, de ügyében még nincs végleges fegyelmi döntés.

Két éve Renata Burgos, szintén kiváló brazil úszó vesztett rajta sztanozolol használatán az országos bajnokságon, s tiltották el két évre a versenyzéstől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását