2024. április 25. - Márk

A magyarok szerint a brazilok a nyerők

A Nielsen piackutató vállalat európai közvélemény-kutatása szerint a brazil és a spanyol válogatott a két legnagyobb esélyese a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságnak. Így gondolják ezt a magyar szurkolók is.
2010. június 10. csütörtök 10:58 - HírExtra
Az 55 országban végzett felmérésben a legtöbben (24 százalék) a brazilok végső győzelmére tippeltek, majd Spanyolország (15) és Németország (14) következik a sorban. A magyaroknál 29 százalékkal vezetnek a brazilok a spanyolok (13) és a németek (12), valamint az angolok (11) előtt.

Ugyanakkor az európai futballnagyhatalmaknak számító országokban a megkérdezettek már sokkal inkább saját válogatottjuk felé hajlottak. Spanyolországban 65, Olaszországban 45, Németországban 40, Hollandiában 39, Franciaországban pedig a megkérdezettek 28 százaléka gondolja úgy, hogy övék lesz az aranyérem.

Amíg Magyarországon csak minden negyedik megkérdezett (24 százalék) kedveli a labdarúgást, addig a kontinensen minden harmadik (35). Az arány Európában Portugáliában (60 százalék) és Spanyolországban (53) a legnagyobb.

Európában is legtöbben az élő tévé-közvetítéseken követik figyelemmel majd a vb-t, ez teszi a válaszadók 86 százaléka. Összefoglalókat 59 százalék néz, újságból 42 százalék tájékozódik, és rádióból 30 százalék. Magyarországon a rádiót csak 16 százalék hallgatja a vb-vel kapcsolatos információk végett.

Abban is nagy az egyetértés a különböző szurkolók körében, hogy be kellene vezetni a videóbírót: Magyarországon ezt 69 százalék gondolja így, míg az európai arány 72 százalék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását