2024. április 24. - György

Száger műve újra a színpadon

Februárban ismét látható lesz Budapesten Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina tragikus "budoár-komédiája", a Fürdőszoba; a tavaly tavasszal bemutatott előadást ezúttal a Thália Színházban láthatja a fővárosi közönség - tájékoztatták az alkotók az MTI-
2008. január 31. csütörtök 08:30 - Hírextra
Urbanovits Krisztina társíró-társrendező közlése szerint a lakásavató házibulin, a fürdőszobában játszódó darabot február 19-én és 20-án adják elő a Thália Új Stúdióban.

Az előadásban a kaposvári Csiky Gergely Színház öt színésze - Végh Zsolt, Sipos Eszter, Valcz Péter, valamint a két szerző-rendező, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina - mellett színpadra lép Stefanovics Angéla, a Budapesti Kamaraszínház társulatának tagja, Felhőfi-Kiss László, az Utolsó Vonal Színházi Érdektömörülés tagja és egy szabadúszó színész, Kaszás Ágnes is.

"A darab cselekménye egy éjszakát ölel fel, egyetlen helyszín a fürdőszoba. Csak azt látjuk, ami itt történik. Ami a fürdő falain kívül zajlik, arról csak közvetett módon szerzünk tudomást, a szereplők elbeszélése, értelmezése alapján. A buli eseményei és a fürdő funkciójából adódó szépészeti és higiéniai tevékenységek folyamatosan egymásba csúsznak. Minket épp az érdekel, ahogy a mindennapok banalitásából fakadó humor és a karakterek személyes drámája ötvöződik" - írják a darabról az alkotók.

Összegzésük szerint a fürdőszoba önálló életet élő, külön sziget, amely egyszerre intim és nyilvános, egyszerre jelent biztonságos búvóhelyet és átjáróházat, ahol bármikor, bárki felbukkanhat. Nyolc ember közös estéje ez, amely, bár ezt egyikük sem sejti, fordulópont lesz mindannyiuk életében.

A produkció létrejöttét hónapokig tartó műhelymunka előzte meg, ami lehetőséget adott az improvizáción alapuló munkára.

"Ennek a nyitott színészi állapotnak az egyik legizgalmasabb feladata az volt, hogy feltérképezzük, hogyan viszonyulunk önnön vélt és valós szexualitásunkhoz, hogyan működtet minket ez a szexualitás konkrét élethelyzetekben" - mutatnak rá az alkotók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását