2023. június 3. - Klotild

Külföldiek a Filmszemlén

Harminc országból több mint száz külföldi filmes szakember fogadta el a Magyar Filmunió meghívását a 39. Magyar Filmszemlére - közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön. A külföldi kritikusok Gene Moskowitz-díját, a hagyományokhoz híven, február 5-én adj
2008. január 31. csütörtök 12:39 - Hírextra
A fesztiválszervezők, kritikusok, tudósítók és forgalmazási szakemberek között Budapestre érkezett a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programját válogató bizottság tanácsadója, a cannes-i Kritikusok Hete küldöttje, valamint a Karlovy Vary-i, a moszkvai, a locarnói, a velencei és a sanghaji mustra válogatói is.

A filmunió közleménye szerint a Tribeca Filmfesztivál programigazgatója, a rangos chicagói, edinburghi, montreali, pordenonei, sevillai, szarajevói, thesszaloniki, trieszti, torontói és varsói seregszemlék munkatársai is elfogadták a meghívást.

A rövid- és dokumentumfilm-fesztiválok közül a jihlavai, az oberhauseni, a cottbusi, a wiesbadeni, a krakkói és a marseille-i filmfórumok válogatóit is vendégül látja a filmszemle - tette hozzá Papp Csaba Zoltán.

Kitért arra is, hogy február első hetében Budapestre látogatnak külföldi televíziós stábok mellett a vezető nemzetközi szaklapok tudósítói, valamint mértékadó filmművészeti folyóiratok és tekintélyes európai napilapok filmkritikusai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását