2023. június 3. - Klotild

Filmszemle - kezdődik a szakmai programok sora

A versenyben induló nagyjátékfilmek vetítésével folytatódik ma a 39. Magyar Filmszemle programja, megkezdődik továbbá a szakmai rendezvények sora, és megnyílik a hagyományos filmplakát-kiállítás Budapesten.
2008. január 31. csütörtök 08:18 - Hírextra
A versenyprogramban 18 nagyjátékfilm szerepel, ezek közül 7 elsőfilmes alkotó munkája. Több adaptáció is helyet kapott a kínálatban, s a nagyjátékfilmek között olyan alkotások is vannak, amelyek megtörtént esetet dolgoznak fel.

A csütörtöki szakmai programok között van tanácskozás az európai dokumentumfilmes irányzatokról és produceri találkozó is. Az utóbbi rendezvényen szó lesz a filmes produkciók finanszírozásáról, a produceri kreditrendszer megalkotásáról és céljáról, s bemutatkozik a PRODJUS, a Producerek Jogkezelő Szervezete.

A filmszemle kísérőprogramjaként ötödik alkalommal rendeznek filmplakátokból kiállítást. A Millenáris Teátrumban február közepéig látható a hazai mozikban tavaly bemutatott játékfilmek összes, magyar tervezésű plakátja. Az idén 36 alkotás száll versenybe az "Év Filmplakátja" díjért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását