2024. április 30. - Katalin, Kitti

Edzőt váltott Wariner

Új edzővel készül fel a pekingi olimpiára Jeremy Wariner, a férfi 400 méteres síkfutás címvédője. Az amerikai sztár és az őt középiskola óta edző Clyde Hart útjai azért váltak szét, mert a szakember visszautasította a sprinter szerződésajánlatát, amely a
2008. január 31. csütörtök 10:55 - Hírextra
Hart távozása után Warinernek sikerült megnyernie Michael Fordot, a Baylor Egyetem atlétáinak másodedzőjét.

A 24. születésnapját csütörtökön ünneplő sprinter választása nem véletlenül esett a mindössze 34 éves szakemberre, ugyanis Ford versenyzőként Hart tanítványa volt, illetve évekig mellette dolgozott segítőként.

"Nem lesznek meglepetések, Jeremy 95 százalékban ugyanúgy fog edzeni mint korábban" - mondta Ford. "Azzal is tisztában vagyok, hogy a cél az olimpiai aranyérem és a világrekord megdöntése, de úgy vélem, képes vagyok megfelelni a kihívásnak."

Wariner az athéni játékokon a 400 mellett a 4x400-as váltó tagjaként is győzött, majd a 2005-ös és a tavalyi világbajnokságon is duplázott. Egyéni rekordját az oszakai vb-n érte el, 43.45 mp-cel, ami csupán 27 századdal gyengébb Michael Johnson világcsúcsától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását