2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Britney drámájából balett lesz

Britney Spears amerikai popdíva személyes drámája által ihletett balettet mutat be pénteken a londoni Rambert Dance Company balett-társulat.
2008. január 31. csütörtök 18:57 - Hírextra

Az amerikai énekesnő magánéletének egymást sűrűn követő fordulatai már hosszabb ideje a londoni szívsajtó egyik vezető témáját jelentették, csütörtökön is szenzációként számoltak be arról, hogy ismét kórházba szállították - most már színpadra is kerül a 26 éves, kétgyermekes, elvált anya története. Meltdown - körülbelül: Leépülés - címen Hubert Essakow koreográfus kreált rá tánckölteményt, a zenét Richard Thomas komponálta hozzá.

Essakow a BBC-nek elmondta, hogy körülbelül egy éve foglalkoztatja a díva reménytelen sodródása, válása, majd az, hogy két kiskorú gyermekének láthatási jogát is elvesztette fékezhetetlen magatartása következtében.

"Úgy találtam, hogy ez a modern idők egyik nagy drámája, ez a sorsfordulat. Olyan valaki volt, aki előtt óriási pálya nyílt meg, milliók rajongtak érte, és aztán rossz útra került. Úgy gondoltam, olyan történet ez, amelyről érdemes balettet írni" - mondta a koreográfus.

A BBC-ben bemutatott részletben a Britney-t megtestesítő táncosnő rózsaszínű topot, neccharisnyát, fekete shortot és széles karimájú kalapot visel, úgy riszálja csípőjét, mint a popshow-ban szokás, majd egy klasszikusabb balett-jelenetben feketébe öltözött, fenyegető táncosokkal viaskodik, akik a mindenütt a sztárok nyomában járó fotósokat jelenítik meg. Végül fehérbe öltözött táncosok - orvosok - viszik el.

A Meltdown premierje pénteken este lesz a londoni Southbank Centre színpadán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását