2024. április 29. - Péter

Új múzeummal készülnek az olimpiára

Május végére készül el Pekingben az új Tudományos és Műszaki Múzeum, amelynek nyitókiállításán az ország legféltettebb kulturális ereklyéit mutatják be.
2008. január 30. szerda 13:23 - Hírextra

Több mint 300 kiemelten fontos és védett tárgyat kívánnak összegyűjteni ország múzeumaiból, hogy a július 15-re tervezett megnyitóhoz kapcsolódva egy kiállításon mutathassák be ezeket a ritka tárgyakat.

A 4,8 hektáros területen felépülő múzeum formatervezésében az ősi kínai tudományos gondolkodást és a modern technológiát ötvözi, az épületeket úgy rendezték el, hogy egy óriási ősi kínai lakatra hasonlítsanak.

"Az építkezés 2006 májusában kezdődött, amely nemsokára a végéhez ér. Jelenleg a a vízszigetelésen, szellőztető berendezéseken és a fagy elleni rendszereken dolgozunk" - mondta Hszin Ping (Xin Bing) megbízott gondnok.

A múzeum az olimpiai események központi helyszínétől, a pekingi Nemzeti Stadiontól északra található, hivatalosan 2009 szeptemberétől adják át a nagyközönségnek, kiállítások, tudományos kutatások és egyéb rendezvények számára is az egyik legszínvonalasabb közintézmény lesz. A tudományos és műszaki múzeum jelenlegi épületét 1988-ban építették, amelyet 2000-ben egyszer már bővíteni kellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását