2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fed Kupa-diadalra készülnek

Jelena Jankovic szerint a szerb női tenisz Fed Kupa-válogatott olyan erős, hogy megnyerheti a sorozatot.
2008. január 30. szerda 13:27 - Hírextra

"Ana Ivanovic jelenleg a második a világranglistán, én pedig a negyedik vagyok. Ezért nemcsak a budapesti csoportküzdelmeket szeretnénk megnyerni, de a Világcsoportban is a legjobbak akarunk lenni - mondta Jankovic, aki Ivanoviccsal együtt a Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának szerdától szombatig zajló küzdelmeire érkezett Budapestre. - Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, egyetlen ország sem rendelkezik jelenleg ilyen erős csapattal."

A 22 esztendős klasszis hozzátette, hogy a sérüléséből még nem épült fel teljesen, ezért nem érzi magát százszázalékos formában.

"Az Australian Open után elutaztam az Egyesült Államokba egy rövid kezelésre, remélem, hamarosan teljesen rendbe jövök. Még fiatal vagyok, hiszem, hogy előbb utóbb teljesül a vágyam és megnyerek egy Gran Slam-tornát. Eddig három alkalommal jutottam el GS-viadalon az elődöntőig, s mindig a későbbi győztestől kaptam ki".

Legutóbb, Ausztráliában az orosz Mrija Sarapova állította meg.

Jelena Jankovic eddigi pályafutása során öt WTA-tornát nyert meg egyesben, első sikerét Budapesten, a Római Teniszakadémián aratta. Az MTI kérdésére, hogy melyik diadalát tartja a legemlékezetesebbnek, így válaszolt:

"Természetesen az első nagyon szép és különleges élmény volt. Talán még a charlestoni sikert említhetném."

A szerb kiválóság kérdésre válaszolva elmondta, Szávay Ágnest sokra tartja, mert tehetséges és még nagyon fiatal. A magyar teniszező tavaly a pekingi döntő fináléjában - pályafutása addigi legnagyobb sikerét aratva - óriási csatában legyőzte őt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását