2024. április 26. - Ervin

Lemondott az Európa Kulturális Fővárosa programjának igazgatója

Pár héttel a megnyitó után a hatalmas deficit miatt lemondott Liverpool, Európa Kulturális Fővárosa 2008 projektigazgatója.
2008. január 30. szerda 17:06 - Hírextra

Jason Harborow-t hónapok óta kemény kritikák érték, többek közt amiért túl drága ünnepségeket szervezett. - "Betartottam a városnak tett ígéretemet, elvégeztem a munkámat, ideje új kihívásokat keresni" - áll a leköszönő igazgató által szerdán kiadott közleményben.

Harborow november óta betegállományban volt, miután kiderült, hogy a városvezetése a menesztését követelte. Média értesülések szerint Liverpool városa 22 millió fontos (mintegy 8 milliárd forintos) veszteséget halmozott fel a rendezvények finanszírozására. A rendezvénysorozat 95 millió fontba (35 milliárd forintba) került.

A szakember 2004 óta állt a Liverpool Culture Company élén, információk szerint 230 ezer fontos (közel 85 millió forintos) végkielégítéssel távozhat. A projekt új igazgatója az a Chris Donaldson lehet, aki időközben már átvette a hivatal vezetését.

Az északnyugat-angliai Beatles-város idén a norvégiai Stavanger városával együtt Európa Kulturális Fővárosa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását