2024. április 23. - Béla

Az anya szíve megszakadt, amikor azonosították fia holttestét

Egy boszniai anya szíve megállt, amikor megtudta, hogy a fia holttestét 16 évvel a délszláv háború után megtalálták egy tömegsírban és azonosították - jelentette a bosnyák média.
2008. augusztus 27. szerda 18:48 - Hírextra
"Sajnálatos, hogy anyám nem tudott részt venni rég eltűntnek hitt fia végső búcsúztatásán" - mondta Enver Hadzihasanovic, az azonosított férfi bátyja a Dnevni Avaz című bosnyák napilapnak. Anyát és fiát így együtt temették el kedden Szarajevóban.

Eldevint 34 éves korában, 1992-ben ölték meg Boszniában, amikor kitört ott is a háború, s holttestét most DNS-vizsgálatokkal azonosították a tömegsír feltárása után. Felesége, Esma és kislánya, Enida várta vissza a papát, meg az édesanyja, aki belehalt a hírbe, hogy a fia holttestét ennyi év után megtalálták. Emiatt a fiú temetését egy nappal elhalasztották, így az anyától és fiától egyszerre vett végső búcsút a család, a rokonok és az ismerősök.

A boszniai háborúban 1992 és 1995 között 100 ezren haltak meg, de eddig tömegsírokból csak 11 700 holttestet azonosított DNS-vizsgálattal a nemzetközi orvoscsoport.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását