2024. május 6. - Ivett, Frida

Hétmilliárd forintos fejlesztésre készül az Egyetem

Jelentős, csaknem hétmilliárd forintos fejlesztésre készül a Miskolci Egyetem, ugyanis pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programra (TIOP), a felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és inf
2008. január 30. szerda 18:06 - Hírextra

Észak-Magyarország meghatározó felsőoktatási intézménye a régió műszaki és az informatikai végzettségűek iránti igényére reagált, miközben a térségben jelenlévő multinacionális cégek közös vizsgáló, minősítő és kutatóhelyeket kívánnak létrehozni az intézményben. A Miskolci Egyetem stratégiája, hogy a várható hallgatói létszámcsökkenést az innovációs tevékenységből származó bevételekkel pótolja - mondta a rektor.

Az egyetem tehetséggondozó programot is indított a közoktatásban tanulók természettudományi érdeklődésének felkeltésére, kezdeményezve továbbá egy inkubátorház-hálózat létrehozását a végzett diplomások régióban tartásának elősegítésére - tette hozzá.

A rektor beszámolója szerint a csaknem hétmilliárd forintos projekt egyebek mellett gyakorlatorientált képzést, high-tech-ismereteket, inspiratív környezetet biztosít, összességében szolgálja a felsőoktatásban részt vevők régióban való maradását, a hátrányos helyzetűeknek a projekt esélyegyenlőségük növekedését adja.

Az egyetem miskolci és a sárospataki területén található matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai épületeinek részleges felújítása, tereinek átalakítása és továbbfejlesztése, illetve megújítása a cél, új épületek építése viszont nem.

A projekt minden elemének célja az esélyegyenlőség növelése és a környezeti fenntarthatóság biztosítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását