2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fogjunk össze az elefántokért!

Ruam mua! Fogjunk össze az elefántokért! címmel február 1-től látható egy különleges - az elefántok megmentéséért harcoló - nemzetközi vándorkiállítás az Újpesti MEO Galériában. A két hónapig Budapesten megtekinthető kép és filmanyag ezután kel útra Euró
2008. január 30. szerda 17:58 - Hírextra

A kiállítás elsősorban a háziasított elefántok szörnyű sorsára hívja fel a figyelmet. Ma az ázsiai elefántok helyzete megrendítő: száz évvel ezelőtt még 100 ezer elefánt élt Thaiföldön, ma számuk alig haladja meg az ötezret - olvasható a thaiföldi Elephant Nature Park által szervezett, és az ázsiai ország magyarországi nagykövetsége, valamint az újpesti önkormányzat által támogatott rendezvény ajánlójában.

Várhatóan a csütörtök esti megnyitó díszvendége lesz a park alapítója, Sangduen "Lek" Chailert, aki évtizedek óta harcol a durva bánásmód és a kínzások ellen és igyekszik hazájában védett környezetbe menekíteni e hatalmas, intelligens, szeretetre méltó állatokat.

A törékeny asszony az elefántok jogainak világszerte ismert védelmezője, szószólója. Munkásságával elnyerte a Ford Alapítvány és a National Geographic Magazin Hero of the Planet nevű díját. 2005-ben a Time Magazin őt választotta Ázsiában Az év emberének.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását