2024. április 27. - Zita

A Feketeország Belgiumban

A brüsszeli KVS-Bol, vagyis a Flamand Királyi Színház 500 nézőt befogadó nagytermében - a belgiumi színházi élet egyik legrangosabb helyszínén - vendégszerepel pénteken és szombaton, Feketeország című darabjával a Krétakör Színház.
2008. január 30. szerda 14:39 - Hírextra

A társulat hétfőn és kedden a Namuri Királyi Színházban kezdte meg belgiumi vendégszereplését. A vallóniai, majd a brüsszeli bemutatkozás után a flandriai Tournhout-ban is fellépnek a Krétakör színészei. A belgiumi vendégszereplés az Europalia fesztivál rendezvénysorozatába illeszkedik.

A Schilling Árpád nevével fémjelzett társulat darabja - karikírozott formában - túlmutat a magyarországi társadalmi helyzeten, és az egész emberiség általános problémáit boncolgatja. A színpadon elhelyezett kivetítőn sms-ek formájában megdöbbentő statisztikai adatok szolgáltatják az alapot a jelenetekhez, a néző pedig fekete humorba ágyazva szembesül a drámai adatokkal. A néhol sokkoló jelenetekkel tűzdelt előadás szép sikert aratott a namuri közönség körében.

A Krétakör Színház Europalia-szereplését a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet szervezte, és az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását