2024. április 28. - Valéria

Szili konszenzussal kezdene

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke több témában is ötpárti egyeztetést kezd a tavaszi ülésszak előtt. A házelnök az MTI-nek kedden úgy fogalmazott: szeretné konszenzussal kezdeni a parlamenti idényt.
2008. január 29. kedd 17:44 - Hírextra

Párbeszéd, együttműködés, konstruktivitás - jellemezte szándékait Szili Katalin.

A házelnök elmondta, hogy szerdán ötpárti egyeztetést kezd a frakcióvezetőkkel a tavaszi ülésszakot érintő legfontosabb kérdésekről. Az Országgyűlés elnöke külön-külön is egyeztet a képviselőcsoportok vezetőivel.

Szili Katalin példaként említette a parlament ülésezési rendjének átalakítására tett szocialista javaslatot, a visszaküldött egészségbiztosítási törvény újratárgyalását, az esetleges népszavazással történő megerősítésről szóló döntést, illetve az Alkotmánybíróság határozataiból adódó törvényalkotási feladatokat.

Hozzátette: az egyeztetésen szóba kerülhet a házszabály újabb módosítása, a bizottsági ülések nyilvánossága, valamint a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumáról szóló országgyűlési határozat megalkotása.

A házelnök kitért arra, hogy rengeteg személyi kérdéssel is foglalkozniuk kell, többek közt a Független Rendészeti Panasztestület felállításával, az ombudsmanok, a médiakuratóriumok elnökségének, az alkotmánybíróknak, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, illetve az Állami Számvevőszék alelnökeinek megválasztásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását