2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szájer: a kormány a gazdák érdekeit képviselje!

A Fidesz elnöksége és európai parlamenti képviselői felszólítják a Gyurcsány-kormányt, valamint az EP kormánypárti képviselőit, hogy az uniós agrártámogatások kapcsán a magyar nemzeti érdekeket képviseljék - közölte Szájer József, a Fidesz EP-képviselője
2008. január 29. kedd 18:02 - Hírextra

Az Európai Néppárt frakcióvezető-helyettese leszögezte: a Fidesz sem 2013-ig, sem utána nem támogatja az európai agrárpolitika olyan változását, amelynek eredményeként a magyar gazdák kevesebb támogatást kapnának, mint eddig. Szájer József bírálta a miniszterelnök ezzel kapcsolatos davosi kijelentését, amely szerinte ellentétes a magyar gazdák érdekeivel.

Szájer József emlékeztetett rá, hogy Gyurcsány Ferenc davosi kijelentésében nem volt szó időhatárról, vagyis arról, hogy amit mond, azt a 2013 utáni időszakra gondolja.

A politikus kitért a Fidesz Erős Európa programjára, amelyben kiemelt helyen szerepel az élelmiszerbiztonság kérdése, és az agrártámogatások megőrzése. A Fidesz szerint erőteljes, önálló európai agrárpolitikára van szükség - tette hozzá.

Szájer József szerint Gyurcsány Ferencnek meg kell értenie, hogy ő nem Svédország, vagy Nagy-Britannia miniszterelnöke, azaz Magyarország érdekeit kell képviselnie az Európai Unióban.

Magyarországnak és minden magyar állampolgárnak pedig az az érdeke, hogy minél több agrártámogatáshoz jussunk, és Európának meg kell tartania önellátását a mezőgazdasági termelésben - mondta Szájer József.

Kijelentette: a Fidesz nem támogatja a jelenlegi támogatási rendszer megváltoztatását, csökkentését.

A Fidesz elnöksége előzőleg áttekintette az Európai Parlament következő féléves programját.
A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter szóvivő kérdésre válaszolva megerősítette: a két és félnapos debreceni kihelyezett elnökségi ülésen nem kerül szóba a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazás, az azzal kapcsolatos kérdéseket már korábban, siófoki kihelyezett ülésén áttekintette az elnökség.

Az európai parlamenti téma mellett - amelynek megtárgyalásán Szájer József és Schmitt Pál, a néppárti magyar delegáció vezetője is részt vett - az elnökség áttekinti a kormány megszorító intézkedései miatt nehéz helyzetbe került önkormányzati szféra állapotát, az afganisztáni magyar katonai szerepvállalást és a Kárpát-medencében élő határon túli magyar közösségek helyzetét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását