2024. május 21. - Konstantin

Obama a Jani

Barack Obama mellé állt az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért vívott harcban Toni Morrison Nobel-díjas afro-amerikai írónő, aki 10 évvel ezelőtt Bill Clintont "az első fekete amerikai elnöknek" nevezte.
2008. január 29. kedd 11:18 - Hírextra

Toni Morrisonnak hivatalos támogatóként való bejelentése egybeesik a Kennedy-klán feje, Edward Kennedy szenátor és Caroline, a meggyilkolt John F. Kennedy lánya állásfoglalásával az illinois-i szenátor mellett.

A 76 éves írónő, akit 1993-ban tüntettek ki a legrangosabb nemzetközi irodalmi díjjal olyan, az afro-amerikai nők sorsát középpontba állító művekkel, mint a Salamon ének, vagy a Nagyon kék, 1998-ban a The New Yorkerben megjelent esszéjében így írt: "Annak ellenére, hogy fehér a bőre, Bill Clinton a mi első fekete elnökünk. Fekete, mint bármely valóságos személy, akit gyermekeink életében megválaszthatnánk".

A támogatását magyarázó levelében Morrison kifejtette: Obamából intelligenciája és hitelessége mellett árad valami, amelynek semmi köze sem korhoz, sem tapasztalathoz, sem fajhoz, sem nemhez és ezt a valamit, a "kreatív képzelőerővel párosuló brilliáns bölcsességet", egyetlen más jelöltben sem látja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását