2024. május 2. - Zsigmond

Sarkozyék fapados hirdetésen

A francia elnöki hivatal elfogadhatatlannak nevezte hétfőn a Ryanair "fapados" ír légitársaság hirdetését, amelyen Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök látható kedvesével, Carla Bruni énekesnővel, és nem zárta ki, hogy a bírósághoz fordul az ügyben.
2008. január 28. hétfő 20:44 - Hírextra

"Minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget tanulmányozunk, mert ez elfogadhatatlan" - jelentette ki David Martinon, az Élysée-palota szóvivője.

A Le Parisien című napilapban megjelent reklámban a Ryanair olcsó jegyárakat hirdet. A képen Sarkozy és barátnője látható, akinek a reklámszakember a következő mondatot adja a szájába: "A Ryanairrel az egész családom eljöhet az esküvőmre".

Nicolas Sarkozy és Carla Bruni esküvője állandó találgatások tárgya, amióta az államfő január 8-i sajtótájékoztatóján sejteni engedte, hogy rövidesen oltár elé vezeti az egykori topmodellt.
Ez már nem az első alkalom, hogy az ír fapados légitársaság politikusokat használ fel hirdetéseihez, amit rendszerint bírósági feljelentések követnek.

2007-es reklámkampányában a Ryanair az agglegény Jaroslaw Kaczynski akkori lengyel kormányfő számára kínált nászutat egy képviselőnővel, aki emiatt beperelte a céget. Szeptemberben egy reklámot kellett visszavonnia, amelyben José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnökön élcelődött.

Decemberben a légitársaság Göran Personn volt svéd kormányfőnek fizetett kártérítést, amiért az engedélye nélkül egy reklámhoz felhasználta az arcképét. A hirdetésben a következő szöveg volt olvasható: "ideje menekülni az országból?" A Ryanair 4000 eurót fizetett Laila Freivalds volt svéd külügyminiszternek is, aki szintén szerepelt a hirdetésben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását