2024. május 3. - Tímea, Irma

Orsós János lett a befutó

Orsós János független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Baranya megyei Gilvánfán, ahol a képviselő-testület öt tagját is megválasztották vasárnap - közölte a falu jegyzője az MTI-vel.
2008. január 28. hétfő 06:50 - Hírextra
A győztesre 68-an voksoltak, szintén független vetélytársai közül Palkó Zsigmond 39, Csonka László 35, Bogdán László 29, Faragó Józsefné 5 szavazatot kapott. A képviselő-testület öt tagját tizenhét pályázó közül választották ki a helybéliek - mondta Bíró László.

A jegyző beszámolt arról, hogy a mintegy 400 lelket számláló Gilvánfa 230 választópolgárából 189 járult az urna elé, 13 szavazat érvénytelen volt.

A település képviselő-testülete tavaly novemberben döntött az önfeloszlatás mellett, mert nem kívánt tovább együtt dolgozni Bogdán János polgármesterrel. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a falu vezetője és a lakosság között nem volt megfelelő a kapcsolat.

Az MTI önkormányzati körökből akkor úgy értesült, hogy a lépésre okot a polgármester vizsgálata szolgáltatott, amely azt hivatott kideríteni, kik törtek be a közelmúltban az önkormányzat raktárába.
Bogdán János arra tett utalást a képviselőknek, hogy a feltételezett elkövetők az ő rokonaik közül kerülhettek ki. A testületi tagok ezt sérelmezték, s a polgármester ellen fordultak.

Az elmúlt három évben a vasárnapi volt az ötödik önkormányzati választás Gilvánfán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását