2024. május 16. - Mózes, Botond

Parkolás majdnem ingyen

Jövőre szinte ingyen parkolhatnak a helybeliek Veszprémben. 1000 forintért 7000 forintnak megfelelő parkolási időt vehet igénybe a város bármely polgára 2008. január 1-től - jelentette be kedd délutáni sajtótájékoztatóján Czaun János alpolgármester. Az ön
2007. szeptember 18. kedd 19:09 - Hírextra
Az önkormányzat már fél éve egyeztet arról, hogyan lehetne megoldani a helyiek ingyenes parkolását úgy, hogy ne alakuljon ki káosz a városban. A legutóbbi közgyűlés elfogadta a helyi Védegylet Egyesület javaslatát, miszerint egy 1000 forintért kiváltható, úgynevezett Veszprém kártyával 7000 forint értékben parkolhatnak az állandó veszprémi lakosok.

A helyiek naponta maximum fél óráig parkolhatnak a belvároshoz legközelebb eső piros-, egy órán át a távolabbi zöld-, és másfél órát a központtól legmesszebb lévő sárga zónában.

Az önkormányzat így akarja ösztönözni a helyieket, hogy minél messzebb álljanak meg a belvárostól, a lehető legkisebb torlódást okozva ezzel. A kártyát az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában lehet majd megvásárolni azoknak, akik lakcímkártyájukkal igazolni tudják, hogy valóban veszprémi lakosok. A kártyát egy évben egyszer válthatják ki a veszprémiek, ha nem parkolják le egy éven belül a 7000 forintot, a pénz elveszik, így a következő évben újra meg kell venni a kártyát. A kedvezményt egy ember csak egy autóra veheti igénybe, a jármű tulajdonosa vagy üzembentartójaként.

Korábban több más alternatívát is kidolgoztak a kedvezményes parkolással kapcsolatban, és most azért döntöttek e mellett, mert ez a lehetőség nem igényel plusz beruházást a várostól és a parkoló automatákat sem kell átalakítani.

Czaun János bejelentette, a város vezetése a település közlekedési feltételeinek javítása érdekében, a jövőben a Balaton Volánnal is felveszi a kapcsolatot és kezdeményezi azt, hogy a veszprémi kismamák ingyen utazhassanak a társaság járatain.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását