2024. április 28. - Valéria

Olimpiára készülnek az anyakönyvi hivatalok is

A pekingi anyakönyvi hivatalok az olimpia nyitónapján is fogadják majd a házasulandókat, a hatóságok szerint a szerencsés dátumon több ezer pár szeretné összekötni az életét. Kuo Hszü-seng (Gou Xusheng), a pekingi lakosságszolgálati iroda szóvivője cáfolt
2008. január 28. hétfő 13:32 - Hírextra
Kínában a 8-as számot a jólét, a gazdagság és a gyarapodás számának tartják, ezért a pekingi olimpia kezdetét is 2008. augusztus (nyolcadik hónap) 8-ra, helyi idő szerint este nyolc óra nyolc percre időzítették. Az augusztusi dátumot azután választották, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) visszautasította szeptemberi kezdésre vonatkozó indítványt.

"A pároknak bármelyik hétköznap jogukban áll házasságot kötni, miért ne tehetnék ezt augusztus nyolcadikán?" - idézte a szóvivőt az Új Kína hírügynökség.

Pontban egy évvel a pekingi ötkarikás játékok előtt 3390 pár házasságát jegyezték be a helyi anyakönyvezető hivataloknál, az olimpia nyitónapján még ennél is többre számítanak - tette hozzá Kuo.

A "nyolcasgazdag" dátumból a hotelek és az éttermek is hasznot is remélnek, néhány helyen már 2008 jüanért (49 ezer forintért) árulják az esküvői vacsorát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását