2024. május 11. - Ferenc

Kína fehérbe borult

Kínában már legkevesebb 13 halálos áldozata van a rendkívüli havazásoknak és az ebből fakadó áramkimaradásoknak. Ven Csia-pao kormányfő az áremellátási zavarok és a közlekedési nehézségek azonnali felszámolására szólított fel mindenkit.
2008. január 28. hétfő 14:12 - Hírextra
A hatalmas ázsiai ország középső és keleti részein 50 éve nem tapasztalt mennyiségű hó hullott az utóbbi napokban, sok helyütt megbénítva mindenfajta közlekedést. Több százezer ember nem tudja elhagyni faluja vagy városa közvetlen környezetét. Ez azért is különlegesen nagy probléma, mert a február eleji Holdújév ünnepén hagyományosan kínaiak milliói utaznak rokonaikhoz, most pedig ez nagy részük számára egyszerűen lehetetlenné vált.

A havazás és a kemény fagyok több tartományban is elektromos vezetékek százait szakították le, több körzetben megszűnt az áramszolgáltatás és a fűtés, másutt pedig erősen korlátozni kellett az áramszolgáltatást.
Forrás: hirtv.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását