2024. április 16. - Csongor

Igazi díjkiosztó gálát tarthattak

Az amerikai film- és televíziós színészek egyesülete (Screen Actors Guild/SAG) Julie Christienek ítélte a legjobb női, Daniel Day-Lewisnek pedig a legjobb férfi főszereplő díját, míg a legjobb teljes szereposztásért járó díjat a Coen-fivérek alkotása, a N
2008. január 28. hétfő 08:44 - Hírextra

Az egyesület vasárnap ünnepélyes gálán hirdetett eredményt a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban, ami önmagában is jelentős esemény, mivel a forgatókönyvírók tavaly november óta tartó, a színészek által is támogatott sztrájkja miatt eddig elmaradtak a hollywoodi filmipar idei csillogó díjkiosztó showműsorai. Hálából a színészek támogatásáért a forgatókönyvírók egyesülete beleegyezett abba, hogy tagjai részt vehessenek a show elkészítésében, így a SAG által odaítélt díjakat a megszokott külsőségek közepette - fény és pompa, kamerák, filmcsillagok jelenlétében - adhatták át.

A mozi kategóriában Julie Christie az Egyre távolabb (Away From Her), Daniel Day-Lewis pedig a Vérző olaj című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a legjobb főszereplőnek járó elismerést. A legjobb férfi mellékszereplőnek a spanyol Javier Bardem (Nem vénnek való vidék) bizonyult, a legjobb női mellékszereplő díját pedig Ruby Dee (Amerikai gengszter) viheti haza.

Életműdíjban részesült Charles Durning.

A televíziós filmek, illetve minisorozatok különböző színészi kategóriáiban Kevin Kline (Ahogy tetszik/As You Like It), Queen Latifah (Life Support), James Gandolfini és Edie Falco (Maffiózok/The Sopranos), valamint Alec Baldwin és Tina Fey (30 Rock) örülhetett a sikernek. Drámában a legjobb szereposztás díját a Maffiózok vitte el, míg vígjátékban a The Office sorozat győzött.

A SAG által immár 14. alkalommal kiosztott díjak évről-évre mind rangosabbá váltak, és az Arany Glóbusz mellett az Oscar-díjak egyik legmegbízhatóbb előrejelzőjévé nőtték ki magukat. Az Arany Glóbusz nyerteseit éppen két héttel ezelőtt hirdették ki - egyórás száraz sajtótájékoztató keretében. A színészek által legjobbnak ítélt Daniel Day-Lewis és Julie Christie az Arany Glóbuszt is megkapta.

Az Oscar-díjakat idén február 24-én tervezik átadni, ám a sztrájk miatt veszélybe kerülhet ez a gála is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását