2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Elhunyt a koraszülött, mégsincs mulasztás

Nem történt mulasztás az öt hónapos kisfiú halálának ügyében; a tavaly novemberben a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban történt tragédiával kapcsolatban senkit nem terhel felelősség - közölte a most befejeződött rendőrségi vizsgálat eredményét ism
2008. január 28. hétfő 14:23 - Hírextra
Kocsis Tünde alezredes elmondta: az elsődleges orvosi véleménnyel ellentétben, amely szerint a csecsemő halálát hányadékbelehelés okozta, az igazságügyi orvosszakértői boncolás a fulladást kizárta, s megállapította, hogy a kisfiú tünetmentesen lezajlott heveny tüdőgyulladás miatt halt meg. A boncolás egyértelműsítette, hogy csecsemő tüdeje tiszta volt, tehát nem történhetett fulladás.

A tragikus eset körülményeinek vizsgálata során kiderült: a csecsemő koraszülött volt, légzési nehézségek miatt folyamatos kezelés alatt állt, ezért is rendelkezett a gyámügyi hivatal az otthonba adásáról.

A sajtóreferens emlékeztetett: a rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Azt vizsgálták, hogy történt-e mulasztás a tragédiával összefüggésben az egyik gondozónő részéről.

A 35 éves gondozónő délelőtt 10.00 óra körül megetette a kisfiút, majd babakocsiban kivitte levegőzni a teraszra. Amikor egy óra múlva megnézte, a kisgyermek már nem mutatott életjelet, s a mentők nem tudták újraéleszteni.

A nyomozás megállapította, hogy a gondozónő az előírásoknak megfelelően járt el, semmiféle szabályt nem szegett meg - hangoztatta a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását