2024. május 2. - Zsigmond

Picassót lopatott a szaudi gyűjtő

Szaúd-Arábiai gyűjtőnek fájt a foga a Sao Pauló-i Szépművészeti Múzeumban őrzött Picasso- és Portinari-festményre, amelyeket tavaly decemberben loptak el, de január elején már meg is találtak.
2008. január 27. vasárnap 08:46 - Hírextra
A lopást hárman hajtották végre, közülük kettőt elkaptak, a harmadik pedig feladta magát, és elmondta a rendőrségnek, hogy Pablo Picasso Suzanne Block portréja című és a legnagyobb brazil festő, Candido Portinari A kávészüretelő című festményét egy szaúd-arábiai gyűjtőnek kellett volna leszállítani, ám a nevét nem tudni.

A két képet tavaly december 20-án lopta el a három férfi - feszítővassal és autóemelővel nyitották ki a múzeum egyik acél ajtaját -, majd január 8-án bukkant rá a rendőrség a festményekre egy házban, Sao Paulo egyik külvárosában.

A rendőrségnek már csak az a feladata, hogy elkapja a ház tulajdonosát és a megrendelőt vagy megrendelőket.

Szakértők szerint Picasso 1904-es, azaz kék korszakában készült festménye 50 millió dollárt (8,7 milliárd forint) ér, Portinari képe pedig 5-6 millió dollár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását