2024. május 23. - Dezső

Köszöntötték Sarkozyt

Katonai tiszteletadással köszöntötték Nicolas Sarkozyt a Budai Várban, a Sándor-palota előtt pénteken délelőtt. A francia elnök egynapos hivatalos látogatásra érkezett a fővárosba, és először Sólyom László köztársasági elnökkel találkozik.
2007. szeptember 14. péntek 11:11 - Hírextra

Nicolas Sarkozy hétórás itt tartózkodása alatt megbeszélést folytat Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Szili Katalin házelnökkel és Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével, megkoszorúzza a műegyetemi '56-os emlékművet, és találkozik Demszky Gábor főpolgármesterrel, akivel megtekinti az épülő 4-es metró területét.

Az apai ágon magyar származású francia elnök tárgyalásain az európai témák dominálnak majd. Nicolas Sarkozy beszédet mond az Országházban, amelyben várhatóan Európának üzen majd.
A kétoldalú tárgyalásokon a felek áttekintik a két ország együttműködését az Európai Unióban, beszélnek az EU jövőjéről, és az integráció elmélyítéséről. Magyarország arra számít, hogy a francia közigazgatás segítséget nyújt a 2011-es magyar EU-elnökségre való felkészülésben. Gyurcsány Ferenc és Nicolas Sarkozy a két országban zajló reformokról is egyeztet.

A Sarkozy-látogatás témái között szerepel Koszovó jövője is. Franciaország az elmúlt tíz évben stabilan a negyedik helyet foglalja el a magyarországi külföldi befektetők sorában; mintegy négyszáz francia cég van jelen az országban.

Francia elnök - Jacques Chirac személyében - legutóbb 2004 februárjában tett hivatalos látogatást Magyarországon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását