2024. május 4. - Mónika, Flórián

Baloldaliak a vizitdíj ellen

A Történelmi Szociáldemokrata Párt támogatja, hogy a március 9-i népszavazáson IGEN szavazat formájában fejezzük ki a társadalom aggodalmát a bizonytalan kimenetelű, zavart okozó átalakítások miatt. A vizitdíj része és jelképe az egészségügy üzleti irányú
2008. január 27. vasárnap 12:24 - Hírextra
 A gyógyító munkát lassítja, bonyolítja, a hálapénzt nem váltja ki. A tandíj is bizonytalan folyamatot indít el, már a bevezetéskor magas terhet állapítanak meg a kisjövedelmű családokkal szemben.

Támogatja a Szociáldemokrata Párt a társadalombiztosítás privatizálása elleni népszavazás kiírását is. Valóságos reform, javítás helyett, így kiegészítő biztosítások helyett, magánkézbe adják át a befizetett járulékok és állami támogatások feletti rendelkezést. A meglévő rendszer javítása is jobban szolgálná a biztonságos fejlődést, mint szétszedése, a profitérdekeknek való alávetése.

A szociális feszültséget okozó intézkedések ellen szerintünk alkotmányos és törvényes, politikai és szakszervezeti eszközökkel kell fellépni, mert ez a jogkövető állampolgárok, munkavállalók, kisemberek ügye. Nincs helye abban erőszakos mozgalmaknak, csoportoknak, világháborús utánzóknak. A közbiztonságot éppúgy, mint a szociális biztonságot, demokratikus úton kell megvédeni.

Felkérjük a más pártállású baloldaliakat, párton kívülieket is, hogy különbségeinket félretéve, hasonlóan foglaljanak állást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását