2024. április 26. - Ervin

Hamis árúk a piacon

Több mint 31 millió forint értékben foglalt le a VPOP felsőruházati termékeket a Józsefvárosi piacon még pénteki ellenőrzése során - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője szombaton az MTI-t.
2008. január 26. szombat 12:23 - Hírextra
Sipos Jenő elmondta: a vám- és pénzügyőrség munkatársai - bűnügyi információk alapján - nyolc, hamis árut tartalmazó konténert nyitottak fel a Józsefvárosi piacon. Hozzátette: jelenleg azt vizsgálják, hogy a konténereken szereplő távol-keleti nevek a valós tulajdonosokat takarják-e.

Vizsgálják azt is - közölte -, hogy mióta folyik az üzletelés a ruhákkal, illetve, hogy ezek a termékek honnan érkeztek a piacra.

A lefoglalt termékekről a szóvivő elmondta: ezek - az előzetes szakértői vélemény szerint - a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

A vámosok a hamis termékeket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Sipos Jenő közölte: ha sikeres lesz a márkátlanítás, és ha megvan a jogerős bírói ítélet az ügyben, akkor nem kizárt, hogy karitatív célra ajánlják fel a ruhákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását