2024. április 20. - Tivadar

A szépségek csatáját Sarapova nyerte

Az ötödik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova nyerte a női egyest az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben legyőzte a negyedikként rangsorolt szerb Ana Ivanovicot.
2008. január 26. szombat 10:14 - Hírextra
Sarapova tavaly is döntőt játszott Melbourne-ben, de 2007-ben a fináléban vereséget szenvedett az amerikai Serena Williamstől.

Ivanovic pályafutása során másodszor jutott el Grand Slam-torna döntőjéig, az első győzelemre azonban még várnia kell. Tavaly Párizsban a belga Justine Henin bizonyult jobbnak nála. A Sarapovától elszenvedett vereség ellenére a szerb teniszező hétfőtől a világranglistán már a második helyet foglalja el.

"A 2007-es évemet nagyban befolyásolta a makacs vállsérülésem, de amint elmúltak a fájdalmak, iszonyú kemény munkába kezdtem. Ez kifizetődött itt, Melbourne-ben, mert ugyan Lindsay Davenport és Justine Jenin ellen is jobban adogattam, de ma a fontos pillanatokban tudtam, hogy mit kell tennem. Ana remek ellenfél volt, azt hiszem, a jövőben még sok érdekes meccset vívunk" - mondta a 20 éves orosz klasszis, aki a 2004-es wimbledoni és a 2006-os US Open-diadala után harmadik Grand Slam-trófeáját hódította el.

A nála hét hónappal fiatalabb Ivanovic pályafutása során másodszor jutott el Grand Slam-torna döntőjéig, az első győzelemre azonban még várnia kell. Tavaly Párizsban a belga Justine Henin bizonyult jobbnak nála. A Sarapovától elszenvedett vereség ellenére a szerb teniszező hétfőtől a világranglistán már a második helyet foglalja el.

"Fáj a vereség, de nem annyira, mint a Roland Garros döntőjében Justine ellen elszenvedett 6:1, 6:2. Ma nem tudtam élni a lehetőségeimmel, Marija elképesztően szervált, mindenesetre fiatal vagyok, remélhetőleg még sok GS-finálé vár rám. Este azért ünneplünk egy picit, mert az itt élő nagybátyámnak születésnapja van, és grillpartit ad. Bízom benne, hogy a meccsről kevés szó esik majd" - nyilatkozta a 91 perc alatt kikapó Ivanovic.

női egyes, döntő:

Sarapova (orosz, 5.)-Ivanovic (szerb, 4.) 7:5, 6:3
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását