2024. május 5. - Györgyi

Kisbuszokat vásárolhatnak

Kisbuszt is vásárolhatnak a kistérségek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott támogatásból, ha a járművel díjmentes szolgáltatást nyújtanak a helybelieknek - a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a Magy
2008. január 25. péntek 10:36 - Hírextra

A rendelet felsorolja, hogy az önkormányzatoknak és nonprofit szervezeteknek milyen szolgáltatás nyújtására jár támogatásként a legfeljebb 40 ezer eurónak megfelelő forintért megvásárolható kisbuszok vételára.

Ezek - egyebek mellett - az étel házhoz szállítása, a betegek orvoshoz való szállítása, az iskolások eljuttatása a tanintézménybe, illetve a falu- vagy tanyagondnoki teendők ellátása.

A legfeljebb 40 ezer eurónak megfelelő forintból legalább 100 lóerős és 9 személyes, hátul nyíló ajtós kisbuszt lehet vásárolni. Önerő nem szükséges, a teljes költséget - beleértve a kocsi akadálymentesítését (a tolószék liftjének beszerelését) - az uniós alap viseli, a kistérségnek csak az üzemeltetés költségét kell viselnie.

A támogatási kérelmet idén március 1-je és május 1-je között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A későbbi években a határidő a január 1-je és március 1-je közti időszak.
Ez a támogatás háromévente jár, de a tanyás térségben szolgáltatók évente vásárolhatnak - támogatással - új kocsit.

A rendelet melléklete felsorolja a támogatásra jogosult kistérségi központokat és az azokhoz tartozó községeket, külön nevesítve a tanyás településeket is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását