2024. április 25. - Márk

A gyújtogató fiatal gyilkosra újabb évek várnak

Hamis vád miatt ismét büntetőeljárás indult az ellen a makói fiatal ellen, akit tavaly ősszel egy magyarcsanádi lány meggyilkolásában mondott ki bűnösnek a Szegedi Ítélőtábla - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.
2008. január 25. péntek 16:02 - Hírextra
Bariné Tóth Éva elmondta: a fiatalkorú fiú ellen hamis vád miatt indított nyomozást a Szegedi Nyomozó Ügyészség. A 16 éves makói fiú a csütörtöki kihallgatáson nem tett vallomást.
Az ügyészség a 2007. november 7-én joegrősen 15 éves szabadságvesztésre ítélt fiatalt azzal vádolja, hogy az többször is azt állította, hogy Pénzes Henriettát nem ő, hanem másvalaki gyújtotta fel.

Ennek a férfinak a bűnössége azonban az ítéletet hozó Szegedi Ítélőtábla szerint nem vetődött fel.
Csütörtökön a Muki becenévre hallgató fiú nem tett vallomást, édesanyja a helyi napilapnak úgy nyilatkozott, korábbi kirendelt védőjének minden bizonnyal vallomást tenne fia. Az ügyészség ugyanis nem a korábban az ügyön dolgozó védőt kérte fel.

Bene Zoltán a távirati iroda megkeresésére elmondta: furcsállja, hogy nem ő kapta az ügyet, hisz ő ismeri a legjobban, illetve úgy tudja, hogy a vádlott és törvényes képviselője is írásban kérte a hatóságtól az ő kijelölését. Ha az ügyészség visszavonja a most kirendelt védőt, akkor ő természetesen ismét vállalja az ügyet - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását