2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz azonnal cselekedne

A Fidesz szerint Magyarországot a szomszéd országoknál mélyebben érinti a pénzügyi válság, ennek oka, hogy hiteltelen és alkalmatlan a kormány - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján a Parlamentben. A politikus szerint a
2008. október 13. hétfő 13:05 - Hírextra
Hozzátette: a kormány továbbra sem érti teljes egészében a problémát, a válsággal való valós szembenézés helyett semmitmondó, üres retorikára állt rá a kormányzati kommunikáció.
Az ellenzéki párt politikusa szerint Gyurcsány Ferenc egy hét alatt attól a mondattól, hogy a "válság kevésbé érinti Európát", a "nagy válság van" pénteki kijelentésen át hétfőig oda jutott, hogy "túl is vagyunk a válság első részén".

Ez a kormányzati kapkodást jelenti, azt, hogy a kabinet nem képes felfogni, miről is szól ez a pénzügyi krízis - fogalmazott Varga Mihály.

Szerinte azonnali cselekvésre van szükség, mert veszélyben van az emberek munkahelye, a jelentős hitelállomány miatt a lakásuk és megtakarításaik is.

Nincs idő arra, hogy új testületek "gründolásával" foglalkozzon a kormány, ehelyett azonnali cselekvésre van szükség - mondta. Ha nem lép a kormány, ezzel kárt okoz az országnak, az embereknek - jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Varga Mihály szerint a miniszterelnök hétfői bejelentése, hogy az IMF és az Európai Bizottság kész Magyarország segítségére sietni, elszomorító, mert úgy tűnik, Magyarországot e két fórum szerint is mélyebben érinti a válság.

A Fidesz hétpontos javaslatának megvalósítására lenne szükség a jelenlegi helyzetben - jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta, elsősorban az adócsökkentésre, abból nem lehet engedni,az teremti meg vállalkozások számára a munkahelyteremtés lehetőségét.

Az ellenzéki párt elutasítja a reálbérek befagyasztását - közölte a politikus.Arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök 12 pontos javaslata több fideszes indítványt is tartalmaz, Varga Mihály azt válaszolta: éppen az alapvető, fontos javaslatok átvétele hiányzik, mint az adócsökkentés és a kormányzati kiadások befagyasztása.

A Fidesz szakértői szinten már egyeztetett a Pénzügyminisztériumban, hogy az azonnali, fontos lépések megszülessenek, de jól látható, hogy kormány nem képes generálni ezeket a lépéseket - jelentette ki Varga Mihály, megismételve, hogy a válság megoldásához érdemben nem tud hozzátenni az a kormány, amely az elmúlt években a válság előidézője volt.

Varga Mihály azt mondta kérdésre válaszolva: örülünk annak, ha valamit át vesz tőlünk a kormány, "szóba álltunk Gyurcsány Ferenccel", de világossá kell tenni, hogy az elmúlt évek hibáiért milyen mértékben felelős egy hiteltelen, alkalmazkodásképtelen politika.

A Fidesz a nemzeti csúcsra még nem kapott meghívást, ha kap, akkor majd eldönti, részt vesz-e vagy nem - mondta Varga Mihály kérdésre válaszolva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását