2024. április 26. - Ervin

Pár millió forint plusz pénzt szeretnének

Több tízmillió forintos plusz támogatásra volna szükségük a fővárosi kórházaknak a jelenleg is zajló influenzajárvány, valamint a január eleji rendkívüli időjárás során megnövekedett traumatológiai betegforgalom miatt - nyilatkozta Szolnoki Andrea csütört
2008. január 24. csütörtök 17:21 - Hírextra

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke elmondta, hogy javaslatára a testület csütörtökön felkérte Demszky Gábor főpolgármestert arra, hogy ez ügyben járjon el az egészségügyi miniszternél és az egészségbiztosítási pénztár főigazgatójánál.

A szabad demokrata politikus közölte, hogy a bizottság arra is felkérte a főpolgármestert, hogy a szakminiszternél kezdeményezze a detoxikáló állomások szakmai és finanszírozási helyzetének rendezését. A főváros ugyanis nem tudja tovább felvállalni a Jahn Ferenc és a Nyírő Gyula kórházban lévő detoxikáló működtetését. Évente ugyanis 70 millió forintos vesztesége keletkezik e két intézménynek. A kijózanítás hatezer forintos költségét ugyanis az érintettek alig tíz százaléka fizeti csak meg.

A kormánypártok szavazataival közgyűlési tárgyalásra alkalmasnak tartotta a bizottság azt a javaslatot, amely alapján ez évtől az önkormányzat szociális intézményeiben a kisebb jövedelemmel rendelkezőktől kevesebb, a nagyobb jövedelemmel bíróktól pedig több hozzájárulás is igényelhető. A gyermekvédelmi intézményeknél 4,5 százalékos térítési díjemelést javasol a városvezetés.

Egyhangúlag közgyűlési tárgyalásra javasolta a bizottság a fővárosi lakbérrendelet módosítását. Eszerint amit eddig nettóban, azt a jövőben bruttóban fizetnék az önkormányzati lakások bérlői. Így az áfa-szabályok változása miatt nem növelnék a lakbéreket. Az évi tízmillió forint körüli veszteséget a főváros magára vállalja.

Tájékoztatást kaptak a képviselők arról is, hogy az év végén a 13 önkormányzati kórháznak mintegy 700 millió forintos lejárt tartozása volt. A fordulónapi tartozásuk pedig csaknem ötmilliárd forint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását