2024. április 29. - Péter

Otthon épül

Tizenkét autista és értelmi fogyatékosnak épül lakóotthon Miskolcon a Szimbiózis Kiemelten Közhasznú Alapítvány beruházásában, a kivitelezést közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el - tájékoztatta Jakubinyi László, az alapítvány kurató
2008. január 24. csütörtök 18:21 - Hírextra

Az alapítvány a szociális tárca pályázatán 77,5 millió forintot nyert a lakóotthon felépítésére, saját és különböző forrásokból, köztük szülők hozzájárulásából, majd ugyanennyit tett hozzá - mondta Jakubinyi László.

Miskolc diósgyőri városrészében, a Bükk lábánál felépülő létesítmény telkét a városi önkormányzat adományozta az alapítványnak - mondta Szűcs Erika Miskolc alpolgármestere az MTI-nek.

Jánosik Lajos, a kivitelező cég igazgatója, a napokban lezárult közbeszerzési pályázat nyertese arról tájékoztatott, hogy a négyhektáros területen560 négyzetméter alapterületű lakóotthont építenek, a kivitelezés megkezdődött, a műszaki átadás a nyár elejére várható.

Jakubinyi László reményei szerint a jövő év elején beköltözhet végleges otthonába a tizenkét autista és értelmi fogyatékos.

Miskolcon már működik hasonló lakóotthon - tette hozzá.

Magyarországon mintegy százezer embert érint az autizmus problémája, az ilyen fogyatékossággal élő emberek állapotán javíthat a megfelelő terápia, ezért fontos a korai diagnózis és a speciális ellátás. A tudomány jelenlegi állása szerint a sérülés egész életen át megmarad, de a megfelelő kezelés és képzés nagyon jelentősen javíthat az állapoton.

Az alapítvány elnöke szólt arról is, hogy a miskolci lakóotthonban olyan szakemberek felügyelete mellett élnek majd a kezeltek, akik kommunikációs és a rugalmas gondolkodást, viselkedést lehetővé tevő kézségek fejlesztését tekintik életcéljuknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását