2024. május 5. - Györgyi

Nyomozás kazettaügyben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki a debreceni kazettaüggyel kapcsolatos nyomozás lefolytatására az Országos Rendőr-főkapitányság, miután a hajdú-bihari rendőrök elfogultságot jelentettek be az ügyben - tájékoztatta az ORFK
2008. január 24. csütörtök 07:48 - Hírextra

Az ügy előzménye, hogy a Hír Tv a közelmúltban olyan hangfelvételt tett közzé, amely szerint Tóth József, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnökeként három évvel ezelőtt az M3 Kht. szabálytalan könyvelésének elfedésére adott utasítást. A megyei önkormányzat cégeként működő M3 Kht. ugyanis korábban 300 millió forint támogatást nyert közmunkaprogramokra, amiből 30 millióval nem tudott elszámolni.

Tóth József, aki jelenleg Polgár város polgármestere és szocialista országgyűlési képviselő, cáfolta a vádakat és nyilvánosságra hozta: amikor tudomást szerzett az esetleges szabálytalanságokról, azonnal intézkedett, s a megyei közgyűlés munkaadói jogokkal rendelkező akkori elnökénél azonnali vizsgálat lefolytatását és felelősségre vonást kezdeményezett.

Ennek következtében sor került a két közmunkaprogram-vezető felelősségre vonására, ami távozásukhoz is vezetett. Az ügyben azóta bírósági eljárás folyik.

Ezt az ügyet is a szabolcsi rendőrök nyomozták, miután a hajdú-bihari rendőrség akkor is elfogultságot jelentett be. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint az ominózus hangfelvételt tartalmazó kazetta már akkor is rendelkezésükre állt, azt csatolták a nyomozati anyaghoz, s az jelenleg a bíróságon van.

Ennek ellenére, miután a Hír Tv bemutatta a felvételt, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség újabb nyomozást rendelt el az ügyben. Ennek lefolytatására jelölte ki az ORFK most ismételten a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását