2024. április 28. - Valéria

Esélyegyenlőségért Honfoglalással

A mindennapi élettel és az esélyegyenlőséggel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk a nagysikerű Honfoglaló interaktív kvízjáték játékosainak a február elsejétől induló bajnokságon.
2008. január 24. csütörtök 07:52 - Hírextra

Az interneten elérhető (www.honfoglalo.hu) játék többnyire közismereti tárgyakból meríti a kérdéseket, de februárban Kurt Lewin Alapítványnak köszönhetően az esélyegyenlőség, a tolerancia témakörében is próbára tehetik tudásukat a játékosok.

Olyan kérdésekre számíthatnak, mint például mit kérdezhetnek egy állásinterjún és mit nem, mire szolgál az Egyenlő Bánásmód Hatóság, vagy mit érdemes tudni azokról a munkatársakról, akik különböznek származásuk, testi adottságuk, vagy szexuális orientációjuk tekintetében.

A bajnokságra február elsejétől lehet regisztrálni. Az ehhez szükséges kód megtalálható a www.szochalo.hu című társadalomtudományi honlapon, ahol a kérdések megválaszolásához is komoly segítséget kapnak a résztvevők, ha elolvassák az ott megjelenő cikkeket.

A játék legjobbjait a szervezők értékes nyereményekkel jutalmazzák. 

A program megvalósulását az Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év - 2007 keretében az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

A 2002 óta működő Honfoglaló kitalálója Bihari Attila, aki eredetileg televíziós vetélkedőnek szánta a kvízjátékot, de a csatornák nem voltak nyitottak az ötletre. Végül a játék létjogosultságát az interneten bizonyította és egyre népszerűbbé vált, hiszen nemcsak kellemes kikapcsolódást nyújt, hanem bővíti az ismereteket is.  

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását