2024. április 29. - Péter

Megvertük a címvédőt

A magyar válogatott izgalmas mérkőzésen 31-28-ra nyert a címvédő francia csapat ellen a norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, és így maradt esélye az olimpiai selejtezős szereplésre.
2008. január 24. csütörtök 19:48 - Hírextra

Eredmény, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
II. csoport:
Magyarország-Franciaország 31-28 (15-11)
----------------------------------------
góldobók: Ilyés 9, Törő, Eklemovics, Zubai 4-4, Iváncsik G., Iváncsik T. 3-3, Mocsai, Nagy K., Nagy L., Herbert 1-1, illetve Guilbert 6, Paty 5, Ostertag 4, Narcisse, Kempe, Abalo 3-3, Karabatic 2, Fernandez, Girault 1-1

A franciák számára már nem volt tét, hiszen a csoport küzdelmeit megnyerve már készülhetnek a szombati elődöntőre, ugyanakkor a magyaroknak roppant fontos lett volna begyűjteni a két pontot.
A találkozó elején felváltva estek a gólok, aztán Fazekas védéseinek köszönhetően még emberhátrányban is maradt a 4-2-es állás. Egyre inkább felpörögtek a franciák, és Abalo találataival 7-7 lett. A cserék révén a magyarok is újítottak, és sorozatban hét gólt lőttek, főleg Ilyés és Zubai volt elemében. A rivális kilenc percig nem volt eredményes. Ilyés büntetése alatt, közvetlenül a pihenő előtt, hétről négy gólra csökkent a különbség.

A második félidő ott kezdődött, ahol az előző abbamaradt: Ilyést kiküldték. A címvédő megszakítás nélkül újabb három gólt dobott, így 15-14 lett, aztán a 39. percben egyenlített (17-17).

Akár csak szerdán Izland ellen, most is a találkozó ezen szakaszában került mély hullámvölgybe az alakulat, és a franciák fordítottak 19-18-ra. Javuló védekezéssel megint fordult a kocka, ám kettős emberelőnyben nem nőtt jelentősen a különbség, mert a franciák látványos gólokkal tartották a lépést.

Együtt haladt a két együttes, így izgalmas volt a hajrá. Az 57. percben, 27-27-nél Skaliczky László szövetségi kapitány időt kért. Ez hatott, mert sikerült kétszer betalálni, míg Fazekas kétszer óriásit védett. A végjátékban szintén a magyarok irányítottak, akik tizenhat éve nyertek utoljára a rivális ellen.
A sikerrel maradt esély az olimpiai kvalifikációs részvételre.

Skaliczky László:

"Felemelő érzés a címvédőt legyőzni. Volt tartása a csapatnak, a kritikus szakaszban sem esett össze. Jól sikerült a mérkőzés eleje és vége, közben azért voltak gondok. Bátran játszottunk, többen vállalkoztak, különösen Ilyés és Fazekas remekelt. Bízom benne, hogy nem ez volt a búcsúmeccsünk az Eb-n, mert az azt jelenti, hogy játszhatunk az olimpiai selejtezőért."

Korábban:
Spanyolország-Izland 33-26 (18-15)
később:
Németország-Svédország 19:20 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását