2024. április 20. - Tivadar

Kétmilliárdot szerzett csalással

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyomoz a rendőrség egy férfi ellen, aki egy biztosító ügynökeként eljárva, 1,9 milliárd forintot vett át több tucat ügyféltől, de azt nem fizette be a társaság számlájára - erősítette meg az MR1 Krónika c
2008. január 24. csütörtök 13:59 - Hírextra

Horváczy Emese elmondta: a férfi - akinek előzetes letartóztatása mellett folyik az eljárás - az összegek átvételét elismerte.

Az MR1 Krónikájában elhangzott, majd a rádió honlapjára is felkerült összefoglaló szerint az ügy akkor pattant ki, amikor az ügyfelek tavaly januárban a biztosítótól megkapták az éves tájékoztatást, hogy mennyit is fizettek be. A biztosító vizsgálatot folytatott, majd feljelentette alkalmazottját, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda áprilisban előzetes letartóztatásba helyezett. A társaság fizetni nem akart a károsultaknak, mert pénzt sem a cég, sem jogelődje nem kapott - olvasható az összefoglalóban.
A rádió tudósítása szerint a magas befektetett összeg esetén kiemelkedő hozamokat ígérő konstrukció egy olyan biztosítás, amelyet akármikor meg lehet toldani egyedi befizetésekkel, a lejáratkor jelentős hasznot hoz. A biztosító azonban az egyedi befizetéseket nemhogy nem kapta meg, de nem is volt tudomása arról, hogy az ügynök készpénzben átvette őket.

A károsultak egy része az ügyben kártérítési pert indít a biztosító ellen, mert álláspontjuk szerint a társaságnak felelnie kell az alkalmazott tetteiért.

A rendőrségi nyomozás során az ügyben tanúként hallgattak ki károsultakat, sőt vagyonosodási vizsgálatot indítottak az adóhatóságnál többük ellen. Az MR1 honlapján olvasható összefoglaló szerint a "nyomozók érzékeltették, hogy szerintük egyes esetekben az ügyfelek összejátszottak a csalóval, és meg akarják fejni a biztosítótársaságot". Horváczy Emese ezzel kapcsolatban az MTI-nek nem kívánt nyilatkozni.

A rádiónak nyilatkozó Magyar György - aki a biztosítót képviseli - azt mondta: az ügyvédi iroda minden károsult egyedi esetét alaposan megvizsgálja, és ezen vizsgálatok alapján majd a biztosító párizsi anyacége dönt arról, kapnak-e pénzt a pórul járt befektetők.

Az összefoglaló szerint a konkrét esetet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is vizsgálja és ennek kapcsán általános ellenőrzést indítottak a biztosítóknál, hogy azok ellenőrzik-e az ügynökeiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását