2024. április 26. - Ervin

Kész a bűntérkép

Országosan nem változott, míg a közép-magyarországi régióban csökkent az ismertté vált közvádas bűncselekmények száma 2007-ben az egy évvel korábbi adatokhoz képest - olvasható a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett jelentésben.
2008. január 24. csütörtök 21:29 - Hírextra
A KSH munkatársai által összeállított adatok szerint az ismerté vált bűncselekmények közül 2007-ben minden harmadikat a közép-magyarországi régióban követték el.

Budapesten tízezer lakosra 626 bűncselekmény jutott (a fővárosnak 2007-ben mintegy 1,7 millió lakosa volt), 1,8-szer annyi, mint Pest megyében, illetve másfélszer több, mint országosan.
A fővárosban tavaly 5,2 százalékkal kevesebb bűneset vált ismertté, ez összesen 106 ezer közvádas bűncselekményt jelent, míg Pest megyében 5,3 százalékkal nőtt ez a szám, itt összesen 40 ezer bűncselekményt regisztráltak - olvasható a jelentésben.

Budapesten a bűncselekmények túlnyomó részét - közel héttizedét - továbbra is a vagyon elleni cselekmények képezték, számuk 3,6 százalékkal volt magasabb, mint 2006-ban.
A jelentés szerint nőtt a közlekedési bűncselekmények száma (14 százalékkal), míg a közrend elleni bűncselekmények száma mintegy nyolc százalékkal csökkent, ahogy a gazdaságiaké is, ezek száma jelentősen: 38 százalékkal lett kevesebb.

Pest megyében a bűncselekmények döntő hányadát kitevő vagyon elleni bűnesetek száma 14 százalékkal haladta meg az előző évit. A közlekedési bűnesetek száma a fővárosihoz hasonlóan több mint egytizedével nőtt.

A gazdasági bűncselekmények száma 13 százalékkal, a közrend ellenieké 12 százalékkal, a személy ellen elkövetetteké pedig 9,3 százalékkal csökkent 2007-ben Pest megyében az előző évi adatokhoz képest - áll a jelentésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását