2024. április 26. - Ervin

Veszprémben kórházlátogatási tilalom lépett életbe

Veszprém megye valamennyi kórházában látogatási tilalmat rendelt el csütörtöktől az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közép-dunántúli regionális igazgatója.
2008. január 23. szerda 17:30 - Hírextra
Bujdosó László főorvos az MTI-nek szerdán elmondta: az influenzás megbetegedések száma a megyében egy hét alatt megduplázódott, de egyes térségekben - például Ajkán és környékén - a négyszeresére emelkedett, s a megyeszékhely körzetében és Várpalotán is háromszorosára nőtt a megbetegedettek száma. Hozzátette: az utóbbi napokban jelentősen terjedt a járvány a Balaton-parti településeken - főleg Balatonalmádiban és Balatonfüreden -, továbbá Tapolcán, Sümegen és Pápán is.

Az igazgató rámutatott: a háziorvosok jelentései alapján a betegek száma megyeszerte "meredeken ível felfelé", további megbetegedések várhatóak, s a főorvos szerint a megyében korántsem érte még el csúcspontját a járvány. Mint mondta: Ajka térségében már minden századik lakos elkapta a járványt, Veszprém körzetében ez a szám 120-ra tehető, másutt minden 150. lakos influenzás.
Bujdosó László szerint a kórházak látogatásának tiltása akár hetekig is érvényben maradhat, noha a hidegebbre változott időjárásban lassulhat a járványt terjedése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását