2024. április 26. - Ervin

Stop a méhnyakráknak!

Dr. Gurmai Zita, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke kezdeményezésére január 22-én az európai szocialista, szociáldemokrata és munkáspártbeli nőtársai együtt kérték az ECCIG (Európai Méhnyakrákkal Foglalkozó Csoport) által kezdeményezett
2008. január 23. szerda 13:38 - Hírextra
"Európában, évente 25 000 nő hal meg méhnyakrákban" - magyarázta dr. Gurmai Zita. "Szűréssel és oltással meg tudnánk előzni ezeket a haláleseteket, és véget tudnánk vetni a méhnyakrák okozta fájdalomnak és szenvedésnek."

Hozzátette: "Nem szabad megfeledkeznünk a szegényebb országokban élő nőkről sem, akiknek nem áll módjukban részt venni a szűrő- és oltási programokban. A világon minden évben negyedmillió nő hal meg méhnyakrákban. Valós erőfeszítéseket kell tennünk egészségügyi szakértők, a fejlődő országok kormányai és a donorországok - beleértve az Európai Uniót és tagállamait - bevonásával azért, hogy minden nő részt vehessen méhnyakrák-megelőző és kezelési programokban.

"Megállíthatjuk a méhnyakrákot. Meg kell birkóznunk ezzel a kihívással."

A képviselő asszonyhoz csatlakozva, hogy együttműködésüket kifejezzék a méhnyakrák megállításában, jelen voltak az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnökségi tagjai is: Anna Karamanou alelnök, Rovana Plumb, Teresa Riera, Marianne Mikko és Saskia Duives.

Ha ön is szeretne Gurmai Zitához csatlakozni, hogy együtt állítsák meg a méhnyakrákot, kérjük keresse fel a következő honlapokat és írja alá a petíciókat!
• Petíció a Méhnyakrák Megállításáért Európában http://www.cervicalcancerpetition.eu/
• Világméretű Felhívás a Méhnyakrák Megállításáért http://www.cervicalcanceraction.org/call/thecall.php

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását