2024. április 26. - Ervin

Somogyban a nátha

Somogy megyét is elérte az influenzajárvány, a vírus A típusát már kimutatták, a betegek számának az elmúlt egy hét alatti 30 százalékos növekedése pedig meghaladta az a mértéket, amikor már járványról kell beszélni - közölte a regionális tisztifőorvos-he
2008. január 23. szerda 15:09 - Hírextra
Csütörtöktől egy újabb somogyi kórházban, a nagyatádiban rendelnek el látogatási tilalmat, a Kaposi Mór Oktató Kórházban ezt már részlegesen szombattól megtették - mondta Németh Lívia.

Tájékoztatása szerint a figyelőszolgálat legfrissebb jelentése szerint százezer somogyi lakosból 217 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, ám arról, hogy egy adott közösségen belül sokan fertőződtek volna meg, vagy szövődménnyel kórházi kezelésre lett volna szükség, egyelőre nem érkezett jelzés.

Az enyhe idő miatt számítani lehet a járvány terjedésére, még mindig nem késő védőoltást kérni - hangsúlyozta a szakember. Közölte: az ingyenes oltásokból 42 ezer érkezett a megyébe a háziorvosokhoz, ennek mintegy 90 százalékát már beadták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását