2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem határolódnak el

Nem született a szélsőséges szervezetektől elhatárolódó nyilatkozat, amelyet Pásztor Tibor V. kerületi szocialista frakcióvezető és Steiner Pál, az MSZP belvárosi elnöke kezdeményezett, mert a dokumentum szövegének megfogalmazására és annak aláírására egy
2008. január 23. szerda 15:38 - Hírextra
A szocialista frakcióvezető újságírók előtt elmondta, január 17-én a belvárosi képviselő-testületi ülésen tett javaslatot arra, hogy fogadjonak el egy olyan állásfoglalást, amelyben kijelentik: nem tartják kívánatosnak az olyan rendezvényeket, amelyek szélsőséges nézetet képviselő, kirekesztő, rasszista, vagy antiszemita megnyilvánulásoknak adnak színteret.

A javaslatot a jobboldali többségű testület nem támogatta - tette hozzá.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere decemberben, ingyen, területfoglalási engedélyt adott a Jobbiknak, hogy az "országos keresztállítási ünnepséget szervezzen a Batthyány-örökmécsesnél. A rendezvényen a Magyar Gárda tagjai is rész vettek - tette hozzá Pásztor Tibor.

A frakcióvezető szerint jelenleg a Jobbik V. kerületi elnöke a Fidesz által delegált külső bizottsági tag. "A politikai együttműködés a Fidesz és a Jobbik között jelenleg is él és működik" - hangoztatta.
Rogán Antal a szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "készen állok arra, hogy közös nyilatkozatot fogadjunk el Budapest III. kerületéhez hasonlóan a képviselő-testületi ülésen. Ez már januárban megtörténhetett volna, ha a szocialista frakció szabályszerűen, a képviselő-testületi ülést megelőzően nyújtja be javaslatát, és nem a testületi ülést követően (...) az interpellációs időszakban".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását