2024. április 24. - György

Justin Timberlake örülhet

Justin Timberlake és Beyonce örülhet: a sztrájkoló írók meglepetésre áldásukat adták a február 10-i Grammy-gálára. A nagypresztízsű zenei díjak átadása éppúgy veszélyben forgott, mint korábban az amerikai közönségdíjak vagy az Arany Glóbusz ceremóniája.
2008. január 23. szerda 11:03 - Hírextra
A WGA igazgatói tanácsa azonban kedden úgy döntött, engedélyezi tagjainak, hogy részt vegyenek a Grammy-díjátadó előkészítésében (a köszönőbeszédek és a program megírásában), és nem tekinti sztrájktörésnek a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett esten való megjelenést sem. A testület semmivel sem indokolta a határozatot.

A Grammy-díjakkal elsősorban a zenei előadók teljesítményét ismerik el, idén olyan jelöltek közül kerülnek majd ki a győztesek, mint Justin Timberlake, Beyonce vagy Alicia Keys. Ők mind tagjai az írókkal szolidaritást vállaló, és sztrájkjukat következetesen támogató televíziós- és filmszínészek céhének (SAG), így a bojkott feloldásával nagy kő eshet le a szívükről.

Az amerikai televíziókat és filmstúdiókat érzékenyen érintő sztrájk november 5-én kezdődött, a szerzők és producerek közötti tárgyalások pedig december 7-én szakadtak meg. Azóta egyetlen bíztató előrelépés történt, amikor a múlt héten a hollywoodi rendezők és a stúdiók között puhatolózó jellegű megállapodás született, amelyet a WGA is hajlandó volt megfontolni. Ennek nyomán az írók vezetői szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a stúdiófőnökökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását