2023. március 31. - Árpád

Szerbet fogtak Röszkénél

Embercsempész segítségével próbált Magyarországra jutni az az öt szerb állampolgárságú férfi, akit Röszke közelében fogtak el a rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.
2008. január 23. szerda 12:46 - Hírextra
A járőrök a röszkei határszélt ellenőrizték, amikor még kedden este, a kutya jelzésére, ismeretlen személyek mozgására lettek figyelmesek - mondta Pál János.

Az elfogás érdekében a járőrpáros kettévált, hogy elzárja a határsértők útját, akik belesétáltak a kelepcébe. Az öt férfi közül négy UNMIK-okmánnyal - a koszovói ENSZ-misszió által kiállított igazolvánnyal -, egy pedig csak személyi igazolvánnyal rendelkezett - közölte az alezredes.
A hivatalos eljárás során a szerb férfiak elmondták, a jobb megélhetés reményében indultak el Koszovóból. Útjukat számukra ismeretlen embercsempész szervezte meg fejenként 600 euróért, s egészen a szerb határig kísérte őket, de magyar területre már nem lépett át.

Az elfogottak közül négyen menekültkérelmet nyújtottak be, egy pedig vissza kíván jutni hazájába. Jelenleg a kiskunhalasi, őrzött szálláson várják ügyük rendezését - mondta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását