2024. április 28. - Valéria

Budapest várja Charlize Theront

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes Budapestre hívta Charlize Theron Oscar-díjas színésznőt, aki egy nemrég adott interjújában Törökországba helyezte a magyar fővárost - közölte szerdán az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal.
2008. január 23. szerda 18:38 - Hírextra
A turizmusért is felelős SZDSZ-es városvezető azért vette fel a kapcsolatot a hollywoodi sztárral, hogy személyesen is megmutassa: fővárosunk Közép-Európa középpontjaként nemcsak összetéveszthetetlen a világ bármely más városával, de vendégszeretetével, kulturális és történelmi örökségével is méltó riválisa Isztambulnak - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

"Örülünk, ha egyeseknek már arról is Budapest jut az eszébe, amikor valahol máshol jól érzik magukat, de még jobban örülnénk, ha a színésznő legközelebb már az itteni tapasztalatai alapján is minket népszerűsítene" - közölte Ikvai-Szabó Imre.

A főpolgármester-helyettes kezdeményezésére, a MALÉV és a Le Meridien Budapest Hotel közreműködésével a hollywoodi színésznő Budapest vendége lehet egy általa választott hosszú hétvégére.

Az Oscar-díjas színésznő egy napokban adott nyilatkozatában a magyar fővárost Törökországba helyezte. "Nagyon szeretem Törökországot és fővárosát, Budapestet" - mondta a Dél-Afrikából származó Charlize Theron, aki azt is hozzátette, hogy egész Budapestet bejárta autóval, így sikerült alaposan megismernie "a török fővárost".

A művésznő egyébként legújabb filmjéről és az isztambuli nemzetközi filmfesztiválon tett látogatásáról beszélt az interjúban.

"Hogy a legutóbbi útjáról ismerős motívumokat is felfedezzen, feltétlenül elkalauzolnánk a török kultúra nyomait őrző Rudas-fürdőbe, ami nemcsak építészeti formavilágával, de a Cinetrip világszinten is egyedülálló éjszakai élményfürdőzéseivel is összetéveszthetetlenné teszi Budapestet és Isztambult" - tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

A színésznő útját és programjait a főváros idegenforgalmi irodája, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. szervezi majd.

Ikvai-Szabó Imre a művésznőnek írott levelében megköszöni Charize Theronnak, hogy "már tévedésével is a magyar fővárost dicsérte, s reméljük, hogy egy budapesti hétvége után, valódi élményekkel gazdagodva még inkább jó hírét kelti városunknak a világban."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását