2024. május 2. - Zsigmond

Új civil ház és gondozóközpont

Civil házat, idősgondozó központot és könyvtárat avattak kedden Egerben, a település Felnémet városrésze 1,5 milliárd forint összköltségű rehabilitációs programja részeként.
2008. január 22. kedd 16:47 - Hírextra

A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében megvalósult fejlesztés elemeként 250 millió forint jutott az összesen 770 négyzetméternyi hasznos alapterületű közösségi épületek felújítására, illetve felszerelésére.

Mindennek nyomán az 565 négyzetméternyi, kétszintes civil házban, a klubhelyiségeken túl, 20 férőhelyes nappali idősgondozó kapott helyet, illetve innen irányítják az elöregedett városrész házi gondozói hálózatát is.

A 202 négyzetméternyi könyvtárban pedig a 7.000 kötet, illetve a modern informatikai berendezések mellett, otthont kapott az Egri Cigány Kisebbségi Önkormányzat is.

Habis László, az 58 ezer lakosú település polgármestere hangsúlyozta: az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében megvalósuló komplex program fontos eleme, az infrastruktúra-fejlesztéseken túl, a közösségi terek kialakítása.

Ezzel is erősíteni kívánják a városrész kohézióját, illetve megteremtették az idősgondozás korszerű feltételeit - tette hozzá az önkormányzati vezető.

Diószegi Lajosné, az Egri Civil Kerekasztal elnöke felidézte, hogy a helyi civil szervezetek és az önkormányzat szoros együttműködése immár egy évtizedre nyúlik vissza.

Ennek köszönhető, hogy ma már évről évre fesztivál keretében mutatkoznak be a városban működő civil szervezetek, civil referenst foglalkoztat az önkormányzat, illetve a civil szervezetek képviselői részt vesznek az önkormányzati bizottságok munkájában. Sőt civil alapot is létrehozott a város - sorolta az eredményeket az elnök.

A 2008 közepéig befejeződő program egyébként 19 projektelemet tartalmaz. A megvalósítás során 8 kilométernyi vízelvezető és szennyvízcsatornát fektetnek le, több mint 24 ezer négyzetméternyi közcélú útfelület, 4,5 hektár parkosított tér és 2,2 kilométer gyalogút épül. Ugyanakkor több mint 100 utcabútort helyeznek ki a közterületekre.

A fejlesztéshez 800 millió forintnyi támogatást nyújt az Európai Unió, illetve a költségvetés a regionális operatív program keretében. Az EU-s önerő alapból 417 millió forintot használhat fel a város, illetve 278 millió forint a saját forrás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását