2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nemzetközi sajtótájékoztató Brüsszelben

"Antall József a kezdetektől fogva következetesen képviselte a térség euro-atlanti integrációját és belső kohézióját." Erről Olajos Péter (MDF) európai parlamenti képviselő beszélt január 22-én Brüsszelben, ahol Szájer Józseffel (FIDESZ) és Surján Lászlóv
2008. január 22. kedd 17:30 - Hírextra
Az Európai Parlament elnöksége még január 14-én döntött arról, hogy Antall József néhai magyar miniszterelnök nevét fogja viselni az Európai Parlament egyik új épülete.

Olajos a sajtótájékoztatón személyes emlékeiről is beszámolt Antall József 1989. október 21-i MDF elnökké választásáról. A néppárti képviselő szerint már akkor érezhető volt, hogy egy modern gondolkodású, művelt, ízig-vérig demokrata politikus.

Olajos kiemelte Antall szerepét a Varsói Szerződés megszüntetésében és a Visegrádi Együttműködés létrehozásában valamint méltatta érdemeit az európai integrációban, mely tevékenységéért több szervezet is kitüntette, illetve vezető tisztségviselőjévé választotta.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását