2024. május 5. - Györgyi

Miskolcon adták fel az öttalálatos lottót

Miskolcon a Szinva Park bevásárlóközpont újságárusánál adták fel minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó-nyereményére jogosító szelvényt - közölte kedden az MTI-vel Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója.
2008. január 22. kedd 15:17 - Hírextra

A nyertesnek 90 napja van arra, hogy jelentkezzen a 2 milliárd 356 millió 386 ezer forintért.
Az eddigi második legnagyobb nyereményt 2002-ben érte el egy fogadó, aki akkor 2 milliárd 971 millió forintot nyert. A rekordnyereményt 2003-ban vitték haza, 5 milliárd 92 millió forintot.

Az első öttalálatos szelvényt 1957-ben, a 6. játékhéten találták, a szerencsés nyertes akkor 855 ezer forinttal - az akkori magyarországi viszonyok között rendkívül sok pénzzel - lett gazdagabb. Az első egymilliárd forintot meghaladó öttalálatos nyereményt 1999-ben fizették ki.

A mostani hét és fél millió játékkal szemben 1990-ben, a 20. játékhéten 21 millió szelvényt töltöttek ki a nagy nyereményben reménykedők.

A távirati iroda tudósítóinak tapasztalatai szerint a határon túlról is szép számban járnak át Magyarországra lottózni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely egyik lottózójában például 50 százalékkal nőtt az elmúlt napokban a forgalom, nem mindig tudják, hogy a határ túloldaláról érkezett-e a játékos, hisz a legtöbb esetben magyarul érdeklődnek, de a tapasztalatok azt mutatják, ilyenkor sokan átjönnek Szlovákiából lottózni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását