2024. április 28. - Valéria

Halmozottan hátrányos helyzetű kórházak

Évek óta nem kapnak állami kiegészítést az egyházi kórházak annak ellenére, hogy közfeladatot látnak el. Az egyházi gyógyító intézmények élen járnak az ágyszámcsökkentésben, az ellátórendszer átalakítása miatt kétezer orvos állása is veszélybe került az o
2007. augusztus 27. hétfő 09:38 - Hírextra
Súlyos hátrányban vannak az egyházi kórházak az állami, önkormányzati tulajdonú intézményekhez képest. A finanszírozás két csatornája közül az amortizációs pótlással ugyanis nem számolhatnak. "A társadalombiztosítási kasszából járó pénzt mindenütt a gyógyításra kell fordítani, de nekünk nem jár állami támogatás az épület karbantartására, műszerek beszerzésre" – mondta Velkey György, a Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója a Magyar Hírlapnak.

Az orvos méltánytalannak tartja a helyzetet, mert – mint mondta – Magyarország négy egyházi kórházát világnézettől, illetve felekezettől függetlenül veszik igénybe a betegek. "A katolikus, a református és az izraelita felekezet a saját pénzét csoportosítja át – mutatott rá –, hogy a gyógyító intézményeit fenntarthassa, mert nem részesülnek az adóbevételekből" - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását